Yoga Sutra

Mendja duhet të kuptohet thellësisht - mendja e cila ka nevojë për gënjeshtra, mendja e cila ka nevojë për iluzione, mendja e cila nuk mund të ekzistojë me realen, mendja e cila ka nevojë për ëndrrat. Ju nuk ëndërroni vetëm natën. Madje edhe kur jeni zgjuar, ju jeni duke ëndërruar vazhdimisht ....

0 Comments

Shpirti i gravitetit

Kushdo që dëshiron të arrijë lartësitë e yjeve është i detyruar të jetë një armik i Shpirtit të Gravitetit. Graviteti nuk është vetëm një fenomen fizik; ai gjithashtu ka një paralele në jetën shpirtërore. Ashtu si gjërat tërhiqen poshtë nga toka dhe ne e quajmë këtë forca e gravitetit, po ashtu diçka te njeriu ....

0 Comments

Katër armiqtë e njeriut

Ky artikull flet për “kundërshtarët” që mund të hasen në rrugën drejt njohjes dhe që kërkojnë të pengojnë evolucionin e njeriut. “Njeri i njohjes është një njeri i cili ndjek me besnikëri sakrificat e të mësuarit, një njeri që pa u nxituar dhe pa hezituar ka arritur deri ku ka pasur mundësi në zbulimin e ....

0 Comments

Liria, zgjedhje individuale

Liria eshte nje zgjedhje individuale dhe secili duhet te  marre pergjegjesine e te luftuarit për të. Rruga e luftëtarit ka vetëm një qëllim: Ta nxjerrë qenien njerëzore jashtë kufizimeve të perceptimit për të rifituar kontrollin e ndjenjave dhe për ta bërë të aftë të hyjë në rrugën e qëllimit final të qenieve ....

0 Comments

Lilith, Perëndeshë e furishme e Mesopotamisë

Të imagjinosh do të thotë ndoshta të kujtosh...  Si në një ëndërr, Lilith shfaqet sot në një pyll librash, ku është përhapur një dritë e zbehtë prej ari antik. Jashtë, era gri bëhet gjithnjë e më e fortë në dritën gri. Flokët e gjatë të errët fshehin fytyrën e përkulur mbi librin e hapur, ngjyrë blu, që ajo mban ....

0 Comments

Zarathustra – Profeti i qeshur

Të gjithë mësuesit para Zarathustrës, madje edhe pas tij, i kanë parë gjërat me një mendje shumë paragjykuese. Ata nuk kanë lejuar shumëdimensionalitetin e çdo eksperience. Ata kanë imponuar një dimension të caktuar dhe kanë kushtëzuar mendjen njerëzore për t’i parë gjërat vetëm në një mënyrë ....

0 Comments

Rruga e shamanit

"Shumica e njerëzve ndjehen bosh kur ata nuk kanë dashuri ose miqtë, sepse ata e kanë ndërtuar jetën e tyre në një bazë sipërfaqësore të marrëdhënieve dhe ata nuk kanë ndonjë kohë të mbetur për të peshuar fatin e tyre. Për fat të keq, miqësia është e bazuar në përgjithësi në një shkëmbim intimitetesh ....

0 Comments

Psikologjia e mundshme e evolucionit të njeriut

Funksionet psikike dhe fizike nuk mund të kuptohen nëse nuk kuptohet që ato punojnë në gjendje të ndryshme të vetëdijes. Ka katër gjendje vetëdije të mundshme për njeriun, por njeriu normal jeton në nivelet e saj më të ulta. Dy gjendjet e vetëdijes superiore janë të paarritshme për të dhe ai është ....

Comments Off on Psikologjia e mundshme e evolucionit të njeriut
Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet