Vizioni i Oshos për tema të ndryshme të jetës

Këtu dhe tani

Mendimi është kapaciteti për të mos qenë këtu – kështu që mendimi nuk mund të ekzistojë në të tashmen, ai nuk mund të jetë pjesë e tij. Kjo është e pamundur. Mendimi mund të jetë vetëm për të kaluarën ose për të ardhmen. Mendimi nuk mund të jetë kurrë i së tashmes.

0 Comments

Qasja shpirtërore

Kërkimi varet nga kërkuesi. Mjeshtrat mund të tregojnë vetëm rrugën. Kërkimi varet nga kërkuesi – nga ajo çfarë cilësie të qenies, çfarë cilësie sjell kërkuesi në kërkim. Gjithçka nga ajo, nga pse ai është në kërkim, cila është arsyeja, sepse arsyeja e kërkimit do të bëhet shkaku i rritjes së tij.

0 Comments

Çlirimi i gruas …..

Një grua nuk duhet ta kuptosh, por duhet ta duash: kjo është gjëja e parë që duhet kuptuar. Gruaja është më e dashur sepse nuk jeton sipas logjikës dhe arsyes, por thjesht në bazë të emocioneve dhe zemrës, dhe kjo mënyrë e zemrës është e mrekullueshme.....

0 Comments

Burri dhe gruaja

Gruaja përfaqëson tokën. Një burrë ka nevojë për një grua sepse ai nuk ka rrënjë në qenien e vet. Dhe një grua nuk ka krahë, ajo kurrë nuk do të jetë në gjendje të fluturojë në të panjohurat e botës. Ajo ka nevojë për burrin ...

0 Comments

Prindërit

Ushqeni intelektin dhe meditimin tek fëmijët; jepini rrënjë dhe jepini hapësirat e gjera të qiellit. Dhe mos harroni se ekuilibri midis të dyjave është shumë i rëndësishëm; nuk duhet të ketë jopërpjesëtim mes tyre. Vetëm nëse mund ta bëni këtë .....

0 Comments

Vetë-kujtimi (Osho shpjegim)

Ne po jetojmë, por nuk jemi të vetëdijshëm se jemi ose që jetojmë. Nuk ka vetë-kujtesë. Jeni duke ngrënë ose po bëni një banjë ose jeni duke bërë një shëtitje: dhe nuk jeni të vetëdijshëm për atë që bëni.

0 Comments

Mendimi pozitiv

Çfarë është saktësisht të menduarit pozitiv? Ph.D., Charlene Proctor, e cila e përshkruan veten si "udhëzuesin zyrtar të të menduarit pozitiv", e përkufizon atë, si një disiplinë që trajton mendjen njerëzore të ndryshojë një realitet të perceptuar duke bërë vazhdimisht formulime pozitive mendore.

0 Comments

Filozia

Unë nuk kam filozofi. Në vend të saj, unë përdor fjalën "filozi", e cila do të thotë të përjetosh ose të shohësh më shumë, sesa të mendosh. Filozia do të thotë dashuri e dijes. Qasja lindore është krejtësisht e ndryshme.

Comments Off on Filozia

Meditimi

Ne jemi pjesë e së gjithës. Ne nuk jemi të huaj. Ne jemi të brendshëm. Ne jemi misteri dhe për të zbuluar këtë mister, e vetmja shkencë është ajo e meditimit. Nuk ka rrugë tjetër. Meditimi mund të reduktohet në një formë .....

Comments Off on Meditimi

Njeriu

Nocioni im për njeriun është shumë i thjeshtë: rebelim - një njeri që nuk jeton si një robot i kushtëzuar nga e kaluara. Feja, shoqëria, kultura ... çdo gjë që është e djeshme nuk ndërhyn në asnjë mënyrë në mënyrën e tij të jetës, në stilin e tij të jetës.

Comments Off on Njeriu