Tantra

Tantra është në thelb seksologji shpirtërore ... sepse mendja e njeriut është perverse në të gjithë botën nga ata që mësojnë shtypjen e seksit. Tantra është shkenca e vetme që ju mëson shprehjen e seksit - jo si kënaqësi, por si një disiplinë shpirtërore. Ky është një shndërrimi i një fenomeni biologjik në shpirtëror.

0 Comments

Histori Sufi

Hasan e pyeti Ajamin, 'si arritët në lartësitë tuaja aktuale të realizimit shpirtëror? Ajami tha, - përmes bërjes së zemrës së bardhë në meditim, jo duke e bërë letrën të zezë me shkrim.

0 Comments

Sufizmi

Sufizmi është rruga e dashurisë intensive, dashurisë pasionante. Sa herë që një fe është e gjallë është për shkak të sufizmit. Sufizmi thjesht nënkupton një lidhje dashurie me Zotin, me finalen, një lidhje dashurie me të gjithën.

0 Comments

Beso tek vetja!

Jeta është për të treguar vlerën e vetvetes. Jeta nuk është për të treguar që dikush është gabim. Jeta nuk ka të bëjë me konkurrencën kundër të tjerëve, por jeta ka të bëjë me konkurrencën ndaj vetes. Jeta është për të treguar ....

0 Comments

Tao

Tao është një emër tjetër për Zotin madje shumë më i bukur se fjala Zot sepse fjala "Zot", është shfrytëzuar shumë nga priftërinjtë. Ata kanë shfrytëzuar aq shumë në emër të Zotit dhe aq shumë kohë sa madje edhe fjala është kontaminuar.....

0 Comments

Hasidizmi – Dashuri, gëzim, përulësi

Jeta mësohet duke jetuar. Nuk është një send, është një proces. Nuk ka mënyrë për të arritur sekretin në jetë përveçse duke e jetuar atë, përveçse të qenit gjallë, duke lundruar me të. Nëse kërkoni kuptimin e jetës në disa dogma....

Comments Off on Hasidizmi – Dashuri, gëzim, përulësi

Refleksione

Trëndafili Mistik është një simbol shumë i vjetër që përfaqëson farën që bart secili nga ne kur lind, e cila do të shndërrohet një ditë në një lule të bukur trëndafili, nëse do të kujdesemi për të dhe do të zgjedhim të ecim në rrugën e duhur në jetë. Çelja e vetëdijes përfaqësohet simbolikisht nga ....

0 Comments