Rruga e dritës femërore

Cfarë do të thotë të jesh grua? Kjo pyetje jeton në zemrën femërore që nga kohët e lashta kur për gruan ishte e thjeshtë të vepronte brenda fisit, grupit shoqëror ose familjes, kohët kur lidhja me Tokën, Ujin dhe Hënën pulsonte në harmoni me jetën dhe shpirtin që e pushtonte. Atëherë gruaja i gjente .....

0 Comments

Lilith, Perëndeshë e furishme e Mesopotamisë

Të imagjinosh do të thotë ndoshta të kujtosh...  Si në një ëndërr, Lilith shfaqet sot në një pyll librash, ku është përhapur një dritë e zbehtë prej ari antik. Jashtë, era gri bëhet gjithnjë e më e fortë në dritën gri. Flokët e gjatë të errët fshehin fytyrën e përkulur mbi librin e hapur, ngjyrë blu, që ajo mban ....

0 Comments