Krishna

Krishna është përjashtimi i vetëm që pranon plotësisht të gjithë jetën në këtë tokë. Ai nuk beson të jetojë këtu për hir të një bote tjetër dhe një jete tjetër. Ai beson të jetojë këtë jetë, këtu në këtë tokë.

0 Comments

Histori nga jeta e Budës

Një histori tregohet se Buda arriti dyert e parajsës. Dyert u hapën, engjëjt vallëzonin dhe këndonin për ta marrë atë - sepse rrallë ndodh në miliona vjet që një qenie njerëzore të bëhet Budë. Të gjithë Budat e lashtë ishin mbledhur dhe kishte gëzim të madh.

0 Comments

Gautama Buda

Gautama Buda është një nga qeniet më të pastra, një nga shpirtrat më të virgjër, një nga fenomenet shumë të rrallë në këtë tokë. Buda është shkencëtar i botës së brendshme - shkencëtar i fesë. Ky është një kombinim i rrallë.

0 Comments

Misticizmi

Misticizmi është të njohësh jetën. Misticizmi nuk është akademik, nuk është një shkollë e zakonshme. I përket diçkaje përtej mendjes. Nuk ka nevojë të mbani mend ato që janë thënë dje. Dje ishte dje; sot është sot. E gjithë literatura e mistikës është analogjike. Mistikët mund t’ju japin vetëm analogji,

0 Comments

Rumi

Rumi nuk do të thotë asgjë, është emri i një vendi, për shkak se ai erdhi nga Rum ai u quajt Rumi . Mesazhi i tij është dashuria dhe ai i përket kategorive më të larta të Budave . Ai ishte njeriu që krijoi një metodë të re meditimi, whirling ose duke u vërtitur, rrotulluar.

Comments Off on Rumi