Simboli Eneagramit pj.1

Eneagrami është një simbol misterioz i sjellë në perëndim nga G.I.Gurdjieff. Ky simbol u bë i njohur publikisht pas daljes së librit "Fragmente të një mësimi të panjohur" të P.D Ouspenskit. Ky simbol përdorej për të treguar mënyrën e funksionimit të forcave në univers.....

0 Comments

Tantra

Tantra është në thelb seksologji shpirtërore ... sepse mendja e njeriut është perverse në të gjithë botën nga ata që mësojnë shtypjen e seksit. Tantra është shkenca e vetme që ju mëson shprehjen e seksit - jo si kënaqësi, por si një disiplinë shpirtërore. Ky është një shndërrimi i një fenomeni biologjik në shpirtëror.

0 Comments

Qasja shpirtërore

Kërkimi varet nga kërkuesi. Mjeshtrat mund të tregojnë vetëm rrugën. Kërkimi varet nga kërkuesi – nga ajo çfarë cilësie të qenies, çfarë cilësie sjell kërkuesi në kërkim. Gjithçka nga ajo, nga pse ai është në kërkim, cila është arsyeja, sepse arsyeja e kërkimit do të bëhet shkaku i rritjes së tij.

0 Comments

Krishna

Krishna është përjashtimi i vetëm që pranon plotësisht të gjithë jetën në këtë tokë. Ai nuk beson të jetojë këtu për hir të një bote tjetër dhe një jete tjetër. Ai beson të jetojë këtë jetë, këtu në këtë tokë.

0 Comments

Histori Sufi

Hasan e pyeti Ajamin, 'si arritët në lartësitë tuaja aktuale të realizimit shpirtëror? Ajami tha, - përmes bërjes së zemrës së bardhë në meditim, jo duke e bërë letrën të zezë me shkrim.

0 Comments

Sufizmi

Sufizmi është rruga e dashurisë intensive, dashurisë pasionante. Sa herë që një fe është e gjallë është për shkak të sufizmit. Sufizmi thjesht nënkupton një lidhje dashurie me Zotin, me finalen, një lidhje dashurie me të gjithën.

0 Comments

Njeriu në univers

Idetë e prezantuara këtu janë për ata që kanë kuptuar dhe që ndiejnë një nevojë urgjente për ndryshim. Nuk po flitet për njerëz që janë të varur psikologjikisht dhe dëshirojnë që dikush tjetër t'u japë një mënyrë të ndjehen më të rehatshëm, as për ata që përpiqen të fajësojnë për situatën e tyre faktorë jashtë vetes.

0 Comments

Beso tek vetja!

Jeta është për të treguar vlerën e vetvetes. Jeta nuk është për të treguar që dikush është gabim. Jeta nuk ka të bëjë me konkurrencën kundër të tjerëve, por jeta ka të bëjë me konkurrencën ndaj vetes. Jeta është për të treguar ....

0 Comments

Çlirimi i gruas …..

Një grua nuk duhet ta kuptosh, por duhet ta duash: kjo është gjëja e parë që duhet kuptuar. Gruaja është më e dashur sepse nuk jeton sipas logjikës dhe arsyes, por thjesht në bazë të emocioneve dhe zemrës, dhe kjo mënyrë e zemrës është e mrekullueshme.....

0 Comments

Burri dhe gruaja

Gruaja përfaqëson tokën. Një burrë ka nevojë për një grua sepse ai nuk ka rrënjë në qenien e vet. Dhe një grua nuk ka krahë, ajo kurrë nuk do të jetë në gjendje të fluturojë në të panjohurat e botës. Ajo ka nevojë për burrin ...

0 Comments
Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet