Shoqëria ku ne jetojmë

Shumica e njerëzve ndjehen bosh kur ata nuk kanë dashuri ose miqtë, sepse ata e kanë ndërtuar jetën e tyre në një bazë sipërfaqësore të marrëdhënieve dhe ata nuk kanë ndonjë kohë të mbetur për të peshuar fatin e tyre. Për fat të keq, miqësia është e bazuar në përgjithësi në një shkëmbim  intimitetesh ....

Comments Off on Shoqëria ku ne jetojmë

Kënaqësia sensuale

Kënaqësia sensuale, lakmia për pushtet, egoizmi: janë mallkuar më shumë deri më sot dhe mbajnë një reputacion të gabuar dhe të padrejtë. Këto do i peshojmë mirë dhe më njerëzisht. Kurrë mos u përpiqni të impononi mbi veten standarde jonjerëzore, të cilat vetëm do t'ju dëmtojnë .....

Comments Off on Kënaqësia sensuale

Realiteti, Bodhidharma

Bota që ju të gjithë shihni rreth jush është më së shumti një projeksion i mendjes tuaj. Kur mendja zhduket plotësisht, ju do të shihni një botë krejtësisht të ndryshme. Pasi të gjitha projeksionet zhduken, mbetet vetëm realiteti, realiteti objektiv. Jeta është vetëm një shkollë dhe derisa ju të mësoni ....

Comments Off on Realiteti, Bodhidharma

Ego gjendja e sotme e njerëzimit

Fjalët, pavarësisht nëse vokalizohen dhe shndërrohen në tinguj apo mbeten të pashprehura si mendime, mund të kenë një efekt hipnotik mbi ju. Ju shumë lehtë mund të humbni veten në to. Ju hipnotizoheni duke besuar absolutisht se kur ju i bashkëngjitni një fjalë diçkaje, ju e dini se çfarë ajo është ....

Comments Off on Ego gjendja e sotme e njerëzimit

Qëllimi i jetës tonë

Përse po e bën këtë pyetje? Përse po më kërkon të të tregoj kuptimin jetës? Çfarë kuptojmë ne me jetë? A ka jeta ndonjë kuptim, ndonjë qëllim? Përse ne kërkojmë më shumë? Sepse ne jemi të pakënaqur me jetën tonë, jeta jonë është kaq e zbrazët, kaq e pa vlerë, kaq monotone, duke bërë gjithmonë ....

Comments Off on Qëllimi i jetës tonë

Si bëhet njeriu skllav

Seksi është instikti më i fuqishëm i njeriut. Politikanët dhe priftërinjtë e kanë kuptuar që në fillim që seksi është energjia që e udhëheq më shumë njeriun prandaj ai duhet pakësuar dhe duhet këputur. Nëse njeriut i lejohet liri totale në seks, nuk do të ketë më mundësi për ta dominuar atë ....

Comments Off on Si bëhet njeriu skllav

Miq me ëndrrat

Ju duhet të mësoheni të bëheni mik me ëndrrat tuaja. Ëndrrat janë një komunikim i pavetëdijes. E pavetëdijshmja dëshiron të të thotë diçka. Analiza nuk është e nevojshme sepse nëse ju analizoni ëndrrat, atëherë vetëdija bëhet Masteri. Përpiqet të copëtojë, të analizojë dhe t’i japë kuptime të cilat ....

Comments Off on Miq me ëndrrat

Refleksione

Trëndafili Mistik është një simbol shumë i vjetër që përfaqëson farën që bart secili nga ne kur lind, e cila do të shndërrohet një ditë në një lule të bukur trëndafili, nëse do të kujdesemi për të dhe do të zgjedhim të ecim në rrugën e duhur në jetë. Çelja e vetëdijes përfaqësohet simbolikisht nga ....

0 Comments

Mburojë rreth meje

Kushdo e ka atë lloj mburoje .Ka shumë arsye për këtë. Së pari,fëmija lind i pambrojtur dhe krejtësisht i pafuqishëm në një botë të cilën nuk e njeh . Natyrisht ai është i frikësuar nga e panjohura me të cilën përballet. Ai ka jetuar nëntë muaj në siguri absolute dhe ku nuk kishte asnjë problem ....

0 Comments

Yoga Sutra

Mendja duhet të kuptohet thellësisht - mendja e cila ka nevojë për gënjeshtra, mendja e cila ka nevojë për iluzione, mendja e cila nuk mund të ekzistojë me realen, mendja e cila ka nevojë për ëndrrat. Ju nuk ëndërroni vetëm natën. Madje edhe kur jeni zgjuar, ju jeni duke ëndërruar vazhdimisht ....

0 Comments
Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet