Trupi dhe mendjet e ndryshme

Në mesin e shumë iluzioneve që na ndikojnë thellësisht dhe na mbajnë në atë gjendje të veçantë të përditshme të vetëdijes, të cilën ne e konsiderojmë si vetëdije të plotë dhe e cila është në të vërtetë gjumë ose e ashtuquajtur vetëdije zgjimi, është iluzioni se kemi një mendje. Ne i konsiderojmë të vetëdijshme funksionet e kësaj mendjeje.

0 Comments

Relaksimi

Në disa raste në të kaluarën thuhej që duhej të pushonim dhe të praktikonim relaksin çdo ditë. Sigurisht që kjo është bërë një gjë që nuk ka asnjë kuptim në ditët e sotme. Nëse flasim për relaks duhet të flasim për vëmendjen e brendshme. Ne kemi dy lloje të vëmendjes, një e jashtme dhe një e brendshme.

0 Comments

Ku jetojmë ne psikologjikisht?

Çfarë hani ju psikologjikisht? Çfarë merrni ju frymë psikologjikisht? Dhe ku jetoni psikologjikisht? A jeni ju shumë të gatshëm për të ngrënë emocione negative? Psikologjikisht disa njerëz nuk hanë gjë tjetër përveçse përshtypje të pakëndshme, vërejtje të pakëndshme.

Comments Off on Ku jetojmë ne psikologjikisht?

Psikologjia e mundshme e evolucionit të njeriut

Funksionet psikike dhe fizike nuk mund të kuptohen nëse nuk kuptohet që ato punojnë në gjendje të ndryshme të vetëdijes. Ka katër gjendje vetëdije të mundshme për njeriun, por njeriu normal jeton në nivelet e saj më të ulta. Dy gjendjet e vetëdijes superiore janë të paarritshme për të dhe ai është ....

Comments Off on Psikologjia e mundshme e evolucionit të njeriut
Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet