Bindjet dhe besimet

Të kuptuarit është të rregullojmë vëmendjen tonë në një pikë specifike, nga ku gjërat mund të shpjegohen. Sa më e pranuar të jetë kjo pikë nga njerëzit në përgjithësi, aq më e vërtetë bëhet ajo për ne. "Por universi nuk është i arsyeshëm, thelbi i tij është përtej çdo përshkrimi.

0 Comments

Mendimi pozitiv

Çfarë është saktësisht të menduarit pozitiv? Ph.D., Charlene Proctor, e cila e përshkruan veten si "udhëzuesin zyrtar të të menduarit pozitiv", e përkufizon atë, si një disiplinë që trajton mendjen njerëzore të ndryshojë një realitet të perceptuar duke bërë vazhdimisht formulime pozitive mendore.

0 Comments

Rumi

Rumi nuk do të thotë asgjë, është emri i një vendi, për shkak se ai erdhi nga Rum ai u quajt Rumi . Mesazhi i tij është dashuria dhe ai i përket kategorive më të larta të Budave . Ai ishte njeriu që krijoi një metodë të re meditimi, whirling ose duke u vërtitur, rrotulluar.

Comments Off on Rumi

Filozia

Unë nuk kam filozofi. Në vend të saj, unë përdor fjalën "filozi", e cila do të thotë të përjetosh ose të shohësh më shumë, sesa të mendosh. Filozia do të thotë dashuri e dijes. Qasja lindore është krejtësisht e ndryshme.

Comments Off on Filozia

Meditimi

Ne jemi pjesë e së gjithës. Ne nuk jemi të huaj. Ne jemi të brendshëm. Ne jemi misteri dhe për të zbuluar këtë mister, e vetmja shkencë është ajo e meditimit. Nuk ka rrugë tjetër. Meditimi mund të reduktohet në një formë .....

Comments Off on Meditimi

Njeriu

Nocioni im për njeriun është shumë i thjeshtë: rebelim - një njeri që nuk jeton si një robot i kushtëzuar nga e kaluara. Feja, shoqëria, kultura ... çdo gjë që është e djeshme nuk ndërhyn në asnjë mënyrë në mënyrën e tij të jetës, në stilin e tij të jetës.

Comments Off on Njeriu

Shoqëria

Një fakt që mbështetet thellësisht nga psiko-analiza moderne, veçanërisht shkolla e Carl Gustav Jung, është se në pavetëdijen kolektive të njeriut ka kujtime që i përkasin botës së kafshëve. Nëse njeriu futet në hipnozë të thellë, së pari ai hyn në ....

Comments Off on Shoqëria

Puna me Qendrën Emocionale

Një çështje e rëndësishme për njeriun është se si të punohet me Qendrën Emocionale. Problemi i madh me Qendrën Emocionale është se ne jemi gjithmonë të identifikuar me të - domethënë me emocionet që kemi në ndonjë moment të veçantë.

0 Comments

Domethënia e jetës

Mundohuni të vëzhgoni jetën tuaj: E mbani veten të zënë me gjëra të parëndësishme nga mëngjesi deri në mbrëmje, dhe si rezultat në mbrëmje je i lodhur për vdekje dhe shkon e bie për të fjetur. Në mëngjes, jeni gati për të filluar përsëri të gjithë këtë nga fillimi – të njëjtat gjëra të padobishme.

0 Comments

Ëndrrat nga qendrat e larta

Te puna e Gurdjieff nuk flitet drejtpërdrejt për ëndrrat. Sidoqoftë, disa gjëra janë thënë për ëndrrat. Gjëja kryesore e thënë është se është e kotë të studiosh ëndrrat dhe që të gjitha sistemet psikologjike të bazuara në studimin e ëndrrave janë fantastike sepse menjëherë sapo filloni të studioni ëndrrat tuaja, ato ndryshojnë.

0 Comments