Vizioni i Oshos për tema të ndryshme të jetës

Shoqëria

Një fakt që mbështetet thellësisht nga psiko-analiza moderne, veçanërisht shkolla e Carl Gustav Jung, është se në pavetëdijen kolektive të njeriut ka kujtime që i përkasin botës së kafshëve. Nëse njeriu futet në hipnozë të thellë, së pari ai hyn në ....

Comments Off on Shoqëria

Domethënia e jetës

Mundohuni të vëzhgoni jetën tuaj: E mbani veten të zënë me gjëra të parëndësishme nga mëngjesi deri në mbrëmje, dhe si rezultat në mbrëmje je i lodhur për vdekje dhe shkon e bie për të fjetur. Në mëngjes, jeni gati për të filluar përsëri të gjithë këtë nga fillimi – të njëjtat gjëra të padobishme.

0 Comments

Natyra e mendjes

Problemi, që është baza e të gjitha problemeve, është vetë mendja. Pra, gjëja e parë që ju duhet të dini është se çfarë është mendja, nëse ajo është një entitet apo vetëm një proces, nëse është substanciale apo vetëm dicka në dukje. Nëse nuk njihet natyra e mendjes, ju kurrë nuk do të mund të zgjidhni ndonjë problem të jetës tuaj.

0 Comments

Mendja e njeriut

Çfarë është liria? A jemi ne vërtet të lirë? E vërteta është se ne nuk duam të jemi të lirë. Ajo që ne bëjmë është një farë tallje me veten. Sepse liria nënkupton inteligjencën, dashurinë, liria nënkupton mos-shfrytëzimin, mos-nënshtrimin ndaj pushtetit, liria nënkupton një virtyt të jashtëzakonshëm.

0 Comments

Si bëhet njeriu skllav

Seksi është instikti më i fuqishëm i njeriut. Politikanët dhe priftërinjtë e kanë kuptuar që në fillim që seksi është energjia që e udhëheq më shumë njeriun prandaj ai duhet pakësuar dhe duhet këputur. Nëse njeriut i lejohet liri totale në seks, nuk do të ketë më mundësi për ta dominuar atë ....

Comments Off on Si bëhet njeriu skllav

Miq me ëndrrat

Ju duhet të mësoheni të bëheni mik me ëndrrat tuaja. Ëndrrat janë një komunikim i pavetëdijes. E pavetëdijshmja dëshiron të të thotë diçka. Analiza nuk është e nevojshme sepse nëse ju analizoni ëndrrat, atëherë vetëdija bëhet Masteri. Përpiqet të copëtojë, të analizojë dhe t’i japë kuptime të cilat ....

Comments Off on Miq me ëndrrat

Mburojë rreth meje

Kushdo e ka atë lloj mburoje .Ka shumë arsye për këtë. Së pari,fëmija lind i pambrojtur dhe krejtësisht i pafuqishëm në një botë të cilën nuk e njeh . Natyrisht ai është i frikësuar nga e panjohura me të cilën përballet. Ai ka jetuar nëntë muaj në siguri absolute dhe ku nuk kishte asnjë problem ....

0 Comments
  • 1
  • 2
Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet