Beso tek vetja!

Beso tek vetja!

Na ndiqni në rrjetet sociale

Jeta është për të treguar vlerën e vetvetes. Jeta nuk është për të treguar që dikush është gabim. Jeta nuk ka të bëjë me konkurrencën kundër të tjerëve, por jeta ka të bëjë me konkurrencën ndaj vetes. Jeta është për të treguar që jeni më mirë se vetja juaj e mëparshme, më mirë sesa ishit dje. Jeta është për të treguar që po rriteni çdo ditë, po zhvilloheni, po mësoni duke përjetuar.

Jeta nuk ka të bëjë me të qenit perfekt por me të qenit i lumtur. Jo gjatë gjithë kohës por sa herë që mundesh. Jeta nuk ka të bëjë me të drejtën. Ka të bëjë me të qenët i sjellshëm. Kur të jeni para një zgjedhje për të qenë të drejtë ose të jeni të sjellshëm, zgjidhni mirësinë, zgjidhni dashurinë. Jeta nuk ka të bëjë me gjetjen e negatives, por për krijimin e një pozitiviteti më të madh, saqë negativja të zbehet.

Jeta nuk është për ta krahasuar veten me të tjerët. Lërini të gjithë të tjerët të jenë saktësisht ashtu siç janë dhe fokusohuni të jeni më i miri për veten tuaj. Jeta nuk është për ty. Jeta është për të gjithë dhe për gjithçka. Ne jemi të gjithë të lidhur dhe të gjithë ndajmë sfida dhe beteja. Jini të sjellshëm, jepni lirshëm pa pritur asgjë në këmbim dhe bota do t’ju kthejë lumturinë dhe bollëkun përtej ëndrrave tuaja.

Jeta nuk ka të bëjë me paratë. Ju nuk mund t’i merrni ato me vete kur të ikni. Por kjo nuk do të thotë që nuk e meritoni ose nuk duhet t’i keni ato. Ju mund të krijoni një bollëk të pakufizuar dhe ta përdorni atë për të bërë mirë për të tjerët dhe veten tuaj dhe e meriton, thjesht mos streso për të.

Jeta juaj nuk përcaktohet nga rrethanat. Jeta juaj nuk është e përcaktuar nga ajo që ju ndodh ose nuk ju ndodh. Jeta përcaktohet nga mënyra sesi ju reagoni ndaj asaj që ju ndodh, si ju zgjidhni të reagoni ndaj rrethanave dhe ngjarjeve që vijnë në jetën tuaj. Është e dobishme të mbani mend sfidat janë vetëm prova. Kohët e vështira janë ndërtues të asaj që ju jeni. Asnjëherë mos e humbni shpirtin tuaj, sepse në sfidat tona më të mëdha formohet forca jonë më e madhe. Këtu njeriu mund të shkëlqejë, menjëherë pas stuhisë.

Çfarë është me të vërtetë e rëndësishme është ajo çfarë ju bëheni duke kaluar nëpër të gjitha sfidat e jetës. Ajo që bëni dhe grumbulloni nuk do të jetë kurrë një fitore për atë se kush jeni dhe sa lumturi i sillni kësaj bote. Mos e harroni kurrë këtë. Ju jeni një mrekulli. Kjo botë është një bekim. Jeta është një mrekulli. Jeta është me të vërtetë ajo që ti e bën. Jeto çdo ditë si i bekuar. Jetoni çdo ditë duke qenë mirënjohës që jeni gjallë. Jini të lumtur, pa marrë parasysh se çfarë ndodh dhe jeta do të jetë aventura e mahnitshme që do duhet të jetë. Qëllimi juaj dhe dëshira për ju është e thjeshtë: Të jesh i lumtur, të gjesh lumturi pa marrë parasysh se çfarë ju hedh jeta.

Pse nuk besojmë tek vetja? Sepse sapo gjërat fillojnë të vështirësohen në jetën tonë, ne fillojmë të dyshojmë veten. Ne fillojmë të mendojmë që mund të mos ia dalim dot dhe fillojnë stresi, shqetësimi, imagjinimi i gjërave që mund të shkojnë keq në të ardhmen. Ne duhet ta kuptojmë, mendja njerëzore është mjeti më i fuqishëm që zotërojmë, por gjithashtu mund të jetë më shkatërruesi dhe duhet të mësojmë se si të marrim nën kontroll drejtimin e mendjes dhe emocioneve tona. Mendja do t’ju ofrojë sfidat tuaja më të mëdha në jetë, sepse është kaq e fuqishme. Pra, nëse mund ta pushtosh mendjen, mund të pushtosh gjithçka tjetër rreth teje.

Kur shkruani historinë e jetës tuaj – sigurohuni që të mbani ju lapsin në dorë. Sigurohuni që jo vetëm që ju mbani lapsin, por që ju të shkruani skenarin nga zemra juaj. Jini të guximshëm kur shkruani skenarin tuaj, është historia juaj dhe nuk ka kufij në atë që mund të keni, çfarë mund të bëni ose çfarë mund të jeni. Dhe kjo është koha kur ju do të mësoni të zotëroni mendjen tuaj. Mendja juaj nuk do të jetë më në gjendje të thotë jo, sepse zemra dhe mendja juaj e brendshme janë njësoj dhe tani asgjë nuk mund t’ju ndalojë!

Është e thjeshtë të jesh pozitiv dhe i qëndrueshëm kur gjithçka shkon siç duhet. Por kjo nuk është jeta, kjo nuk është reale! A do të jesh një nga të paktët për tu ngritur në këmbë kur gjërat janë të vështira, kur gjithçka shkon kundër teje? A do të jeni në gjendje të besoni në atë që është e drejtë dhe çfarë sjell rezultate në jetën tuaj. Ky është momenti kur historia juaj do të lindë! Historia juaj është e vlefshme! Historia juaj e suksesit në fitimin e vetes tënde!

Ju nuk mund të ndërtoni një histori nëse ndaloni, nëse heq dorë. Bota është plot me njerëz që hoqën dorë. Bota ka nevojë për kurajo. Bota ka nevojë që ju të qëndroni në këmbë – të luftoni nëpër momentet tuaja sfiduese, të shkëlqeni në kohërat e errëta. Të duash përmes urrejtjes dhe të jesh ndryshimi në një botë indiferente. Të besosh në veten tënde. Shumica e njerëzve kapardisen nga mendimet dhe mendjet e zakonshme. Ata janë aq plot me gjërat normale sa nuk kanë më oreks. Por ju duhet të keni një oreks për të jashtëzakonshmen, përtej asaj që njerëzit bëjnë. Mendoni përtej tyre, rrituni përtej tyre, shkoni përtej tyre.

Gjithmonë do të ketë dyshues dhe njerëz poshtë jush, që do të përpiqen t’ju ulin në mënyrë që ata të ndjehen më lart, por ju duhet të qëndroni të vërtetë me veten tuaj. Besoni në veten tuaj, besoni në zemrën tuaj. Krijoni një vizion dhe një ditë do të keni momentin tuaj. Sepse gjithçka është e mundur nëse thjesht besoni! Ushqeni ëndrrat tuaja. Nëse mund të vuani nga pengesat, përmes dhimbjes, ngrihuni me kurajo edhe një herë, dhe përsëri, dhe përsëri! Një ditë kjo botë do t’ju prekë mbi supe dhe do të thotë … “kjo është koha jote për të ndriçuar” dhe mund të kesh dhe të bësh gjithçka që dëshiron. Thjesht duhet të besosh.

Frika do të jetë gjithmonë një lojtar në jetën tuaj. Por ju duhet të vendosni se në ç’masë. Ju mund ta kaloni tërë jetën tuaj duke imagjinuar fantazma, duke u shqetësuar për rrugën drejt së ardhmes, por gjithçka që do të ndodhë ndonjëherë është ajo që po ndodh këtu, në vendimet që marrim në këtë moment, të cilat bazohen në dashuri ose frikë. Kështu që shumë prej nesh e zgjedhin rrugën e vet nga frika e maskuar si praktikë. Ajo që duam me të vërtetë duket e pamundur dhe qesharake të presim, kështu që ne kurrë nuk guxojmë të kërkojmë për të.

Dhe kjo paqe, ajo paqe që ne i jemi vënë pas, qëndron diku përtej personalitetit. Përtej perceptimit të të tjerëve, përtej shpikjes dhe maskimit.Edhe përtej përpjekjes vetë.Ju mund të bashkoheni në lojë, të luftoni luftërat, të luani me formën gjithçka dëshironi, por për të gjetur paqen e vërtetë, duhet të lini të bjerë mburojën që keni krijuar rreth vetes.Nevoja juaj për pranim mund t’ju bëjë të padukshëm në këtë botë.Mos lejoni asgjë të qëndrojë në rrugën e dritës që shkëlqen përmes kësaj forme.

Bëhet fjalë për marrjen e dritës dhe guximin për tu parë. Këtu është pjesa e ndërlikuar.Të gjithë janë tërhequr nga drita.Por ju mendoni se pavetëdija është lumturi dhe ajo gjithmonë ju ofron për të pirë nga enë që ju zbrazin nga brenda.Mjerimi, poshtë saj, përçmon dritën, nuk mund të qëndrojë kur jeni mirë.Ju uron asgjë përveç më të keqes.

Në fund të fundit ne nuk jemi avatarët që krijojmë. Ne nuk jemi fotografitë në stokun e filmit. Ne jemi drita që shkëlqen përtej. Gjithçka tjetër është thjesht tym dhe pasqyra, shpërqendruese, por jo me të vërtetë imponuese. Shpesh kam thënë se do të dëshiroja që njerëzit të mund të realizonin të gjitha ëndrrat e tyre, pasurinë dhe famën, në mënyrë që ata të shohin që nuk është aty ku do të gjejnë ndjenjën e tyre të plotësimit. Si shumë nga ju, unë isha i shqetësuar për të dalë në botë dhe për të bërë diçka më të madhe se unë. Derisa dikush më i zgjuar se unë, më bëri të kuptoj se nuk ka asgjë më të madhe se unë.

Shpirti im nuk është i përfshirë brenda kufijve të trupit tim, trupi im është i përfshirë brenda pakufishmërisë të shpirtit tim. Një fushë e unifikuar. Një fushë e unifikuar e asgjëje, që vallëzon pa ndonjë arsye të veçantë, përveçse për të ngushëlluar dhe argëtuar veten e saj. Ndërsa ky shndërrim ndodh tek ju, nuk do ta ndjeni botën, por do të ndjeheni prej saj, do të përqafoheni prej saj. Imagjinata është gjithmonë prodhuese e skenareve, të mira dhe të këqija, dhe egoja përpiqet t’ju mbajë të bllokuar në shumëllojshmçrinë e mendjes. Sytë tanë nuk janë thjesht shikues, ata janë gjithashtu projektues që po krijojnë një histori të dytë mbi imazhet që shohim para nesh gjatë gjithë kohës. Frika e shkruan atë skenar dhe titulli është: “Unë nuk do të jem kurrë mjaftueshëm i aftë.”

Ky është zëri i egos. Dhe nëse e dëgjoni do të jetë gjithnjë dikush që po bën më mirë se ju.Pavarësisht se çfarë fitoni, egoja nuk do t’ju lejojë të pushoni.Do t’ju tregojë se nuk mund të ndaleni derisa të lini një shenjë të pashlyeshme në tokë.Derisa të keni arritur pavdekësinë.Sa e ndërlikuar është kjo ego, sa të na tundojë me premtimin e diçkaje që ne tashmë posedojmë?Kështu që, vetëm dua që të pushoni.Relaksohuni dhe ëndërroni një jetë të mirë.Me aq sa unë mund të them është thjesht çështje kohe për ta lënë universin të dijë atë që ju dëshironi dhe të punojë. Detyra juaj nuk është të kuptoni se si do të ndodhë për ju, por të hapni derën në kokën tuaj dhe kur dera të hapet në jetën reale, thjesht ecni nëpër të.Dhe mos u shqetëso nëse të mungojnë shenjay, sepse gjithmonë hapen dyert.

Dhe kur them se jeta nuk ju ndodh, kjo ndodh për ju, me të vërtetë nuk e di nëse është e vërtetë. Unë thjesht po bëj një zgjedhje të vetëdijshme për të perceptuar sfidat si diçka të dobishme, në mënyrë që të mund të merrem me to në mënyrën më produktive të mundshme. Do të arrini me stilin tuaj, kjo është pjesë e argëtimit dhe pse jo të mos i jepni një shans besimit, gjithashtu. Jepini një shans besimit. Jo fesë, por besimit. Jo shpresës, por besimit. Unë nuk besoj në shpresë, shpresa është lypëse. Shpresa ecën nëpër zjarr dhe besimi kërcen mbi të. Ju jeni gati dhe në gjendje të bëni gjëra të bukura në këtë botë. Dhe pasi të kaloni nëpër ato dyert sot, do të keni ndonjëherë vetëm dy zgjedhje: dashuri ose frikë. Zgjidhni dashurinë. Dhe kurrë mos e lër frikën të të kthehet kundër zemrës.

Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet