Sufizmi

Sufizmi është rruga e dashurisë intensive, dashurisë pasionante. Sa herë që një fe është e gjallë është për shkak të sufizmit. Sufizmi thjesht nënkupton një lidhje dashurie me Zotin, me finalen, një lidhje dashurie me të gjithën.

0 Comments

Njeriu në univers

Idetë e prezantuara këtu janë për ata që kanë kuptuar dhe që ndiejnë një nevojë urgjente për ndryshim. Nuk po flitet për njerëz që janë të varur psikologjikisht dhe dëshirojnë që dikush tjetër t'u japë një mënyrë të ndjehen më të rehatshëm, as për ata që përpiqen të fajësojnë për situatën e tyre faktorë jashtë vetes.

0 Comments

Beso tek vetja!

Jeta është për të treguar vlerën e vetvetes. Jeta nuk është për të treguar që dikush është gabim. Jeta nuk ka të bëjë me konkurrencën kundër të tjerëve, por jeta ka të bëjë me konkurrencën ndaj vetes. Jeta është për të treguar ....

0 Comments

Çlirimi i gruas …..

Një grua nuk duhet ta kuptosh, por duhet ta duash: kjo është gjëja e parë që duhet kuptuar. Gruaja është më e dashur sepse nuk jeton sipas logjikës dhe arsyes, por thjesht në bazë të emocioneve dhe zemrës, dhe kjo mënyrë e zemrës është e mrekullueshme.....

0 Comments

Burri dhe gruaja

Gruaja përfaqëson tokën. Një burrë ka nevojë për një grua sepse ai nuk ka rrënjë në qenien e vet. Dhe një grua nuk ka krahë, ajo kurrë nuk do të jetë në gjendje të fluturojë në të panjohurat e botës. Ajo ka nevojë për burrin ...

0 Comments

Histori nga jeta e Budës

Një histori tregohet se Buda arriti dyert e parajsës. Dyert u hapën, engjëjt vallëzonin dhe këndonin për ta marrë atë - sepse rrallë ndodh në miliona vjet që një qenie njerëzore të bëhet Budë. Të gjithë Budat e lashtë ishin mbledhur dhe kishte gëzim të madh.

0 Comments

Gautama Buda

Gautama Buda është një nga qeniet më të pastra, një nga shpirtrat më të virgjër, një nga fenomenet shumë të rrallë në këtë tokë. Buda është shkencëtar i botës së brendshme - shkencëtar i fesë. Ky është një kombinim i rrallë.

0 Comments

Misticizmi

Misticizmi është të njohësh jetën. Misticizmi nuk është akademik, nuk është një shkollë e zakonshme. I përket diçkaje përtej mendjes. Nuk ka nevojë të mbani mend ato që janë thënë dje. Dje ishte dje; sot është sot. E gjithë literatura e mistikës është analogjike. Mistikët mund t’ju japin vetëm analogji,

0 Comments

Tao

Tao është një emër tjetër për Zotin madje shumë më i bukur se fjala Zot sepse fjala "Zot", është shfrytëzuar shumë nga priftërinjtë. Ata kanë shfrytëzuar aq shumë në emër të Zotit dhe aq shumë kohë sa madje edhe fjala është kontaminuar.....

0 Comments

Hasidizmi – Dashuri, gëzim, përulësi

Jeta mësohet duke jetuar. Nuk është një send, është një proces. Nuk ka mënyrë për të arritur sekretin në jetë përveçse duke e jetuar atë, përveçse të qenit gjallë, duke lundruar me të. Nëse kërkoni kuptimin e jetës në disa dogma....

Comments Off on Hasidizmi – Dashuri, gëzim, përulësi
Close Menu
error: Përmbajtja nuk mund të kopjohet