You are currently viewing Shoqëria ku ne jetojmë

Shoqëria ku ne jetojmë

Na ndiqni në rrjetet sociale

“Shumica e njerëzve ndjehen bosh kur ata nuk kanë dashuri ose miqtë, sepse ata e kanë ndërtuar jetën e tyre në një bazë sipërfaqësore të marrëdhënieve dhe ata nuk kanë ndonjë kohë të mbetur për të peshuar fatin e tyre. Për fat të keq, miqësia është e bazuar në përgjithësi në një shkëmbim  intimitetesh, ndërsa premisa bazë e marrëdhënieve të kësaj bote është se çdo gjë që themi një ditë do të përdoret kundër nesh. Është një fakt i trishtuar që ata për të cilët ne kujdesemi më shumë, janë gjithashtu edhe problemet tona më të këqija! Gjithë qeniet njerëzore janë kthyer në borxhlinj ndjenjash për njëri-tjetrin. Dhe një borxh ndjenjash është diçka fatale.

“Shamanet janë të mendimit se duke folur për veten tonë na bën të dobët, ndërsa qetësia na mbush me fuqi. Një parim në rrugën e dijes është që ta ktheni jetën tuaj në diçka aq të paparashikueshme sa që as ju vetë të mos dini se çfarë do të të ndodhë. “Kjo bën që muret mendore që na fusin në kurth të bëhen më të dobët dhe fillojnë të bien. Kjo krijon mundësi të vërteta për ndryshim dhe mundësinë për të marrë kontrollin e jetës sonë.

“Nëse do të ishim në gjendje të kapërcenim interpretimin dhe të përballeshim me një perceptim të pastër pa paragjykime, përshtypja e një bote objektesh do të zhdukej. Në vend të saj, ne do të perceptonim energjinë ashtu si ajo rrjedh në univers. Në kushte të tilla, zinxhiri i mendimeve të njerëzve të tjerë nuk do të kishte as efektin më të vogël mbi ne dhe shqisat tona do të nuk kishin kufij. Kjo është ajo çfarë do të thotë të “shohësh”. “Objektivi i shamanëve është të thyejnë fiksimin e interpretimeve sociale, dhe të shohin energjinë drejtpërdrejt. Të gjitha përpjekjet e tyre udhëhiqen nga ky qëllim. Për një luftëtar nuk është e mjaftueshme të dijë se universi është energji,.. Ai duhet ta verifikojë vetë atë, për veten e tij. “

“”Të shohësh është një çështje praktike e cila ka pasoja të menjëhershme dhe efekte me ndikim të gjerë në jetën tonë. Më dramatikja prej tyre është se shamanët mësojnë ta shohin kohën, si një dimension objektiv.” Energjia është e shpërndarë nëpër univers në shtresa. “Për këto arsye, një nga prioritetet e një shamani është që të shkatërrojë modelet seksuale të nxënësit të tij. Kjo është një çështje e rëndësishme që kërkon punë gjatë gjithë jetës, por është e nevojshme të fillohet që nga momenti i parë. Nëse kjo nuk zgjidhet, shanset tona për të ecur përpara në rrugën e luftëtarit janë shumë të pakta.

Shamanët kanë shumë mënyra për të korrigjuar një praktikant. Disa nuk kanë skrupuj dhe i vënë nxënësit në tortura të vërteta, duke sulmuar dobësitë e tyre derisa të shërohen. Të tjerë, janë tepër delikatë në këtë pikë dhe të preferojnë të punojnë me energjinë nga brenda , duke e bërë nxënësin të bëhet i vetëdijshëm për veten e tij dhe të reagojë. Çdo metodë është e legjitime, për sa kohë që ajo prodhon rezultatet e dëshiruara.

“Një nagual për shembull, kombinonte një efikasitet të pamëshirshëm me një aftësi të jashtëzakonshme. Ai e transformonte veten e tij, duke lëvizur “pikën e tij të mbledhjes” në pozicionin që i korrespondonte formës së një kafshe ose një të personi tjetër. Një nga të preferuarat e tij ishte forma e një gruaje.

Pasi, mori formën e një vajzë të bukur, ai joshi nxënësin e tij, i cili në atë kohë ishte njëzet vjeç. Kur ata ishin të dy në shtrat, ai zhvendosi sërish “pikën e tij të mbledhjes” dhe u kthye në formën e tij normale gjë e cila e bëri nxënësin të largohej i tmerruar nga dhoma. Dhe ai nxënës kurrë nuk ia fali këtë mësuesit të tij edhe pse me kalimin e kohës mësoi të qeshte me këtë histori. Por efekti që u krijua ishte i jashtëzakonshëm sepse theu tërheqjen e tij për t’iu dorëzuar çdo femre që i dilte përpara.

“A priori, shamanët nuk janë as pro as kundër seksit. Sipas tyre çdo gjë varet nga dispozicioni i lindur i energjisë. Ka disa që janë të lindur me pasionin e nevojshëm për të bërë dashuri çdo ditë, ndërsa të tjerë nuk kanë energji të mjaftueshme as për një masturbim. Të gjithë këta faktorë modifikojnë dhe përcaktojnë sjelljen e shamanëve në lidhje me seksin.

“Por ajo që karakterizon shamanët është refuzimi i tyre për të qenë viktima të komandave kolektive të riprodhimit, si dhe aftësia e tyre për të zgjedhur një përdorim të përgjegjshëm të energjisë së tyre. Asnjë prej tyre nuk mund të bjerë në kurthin e ndonjë kategorie seksuale. Ata janë të lirë, dhe çdo çast ecin në rrugën që energjia i tregon atyre. Për të pasur këtë vizion, ata kultivojnë një vetëdije që njerëzit e  zakonshëm nuk e kanë. “

Por, në përgjithësi, Shikuesit e rinj zgjedhin për vetë-mjaftueshmëri, sepse ata janë shumë kopracë me energjinë e tyre dhe preferojnë ta përdorin atë për zgjerimin e vetëdijes së tyre. Ata kanë eksploruar botë në pafundësi gjë që i bën të gjitha gjërat e tjera të duken të zbehta dhe pak tërheqëse, përfshirë këtu edhe aktin seksual.

“Të bësh dashuri është për ata që nuk kanë zinxhirë.” Për shamanët nuk ka një gjë të tillë si “një problem seksual ‘, por ka vetëm individë dilemat e tyre personale dhe shumë të veçanta për tu zgjidhur. Por ta shohësh këtë në një formë të përgjithshme është një kurth, sepse kjo na bën të humbim përgjegjësinë tonë dhe të justifikojmë veten me idenë se të gjithë të tjerët janë njësoj si ne. Riprodhimi ashtu si lindja dhe vdekja, është një akt individual, një dhuratë që universi na ka dhënë. Ajo çfarë kërkohet nga shamanët është diçka shumë e thjeshtë: Përgjegjësi.

“Shoqëria në të cilën jetojmë është një shkollë ku ne na detyrojnë që të përshtatemi me urdhëra mizorë. Ne plakemi dhe bërja e dashurisë kthehet në një parodi groteske. Shoqëria imponon një tharje energjish mbi ne, një sjellje që nuk ndalet deri sa të mos ketë mbetur asnjë pikë drite brenda nesh.

“Për shembull gjyshi im shpesh thoshte:” Ju nuk mund të bëni seks me të gjitha, por ju duhet të provoni me të gjitha! “Ai e kishte një këmbë në varr dhe ende reagonte në mënyrën se si ai ishte programuar. Ai e kaloi gjysmën e jetës së tij duke kërkuar një grua dhe gjysmën tjetër duke punuar për ta mbajtur atë, por ai kurrë nuk e kuptoi se ai nuk e kishte treguar veten asnjëherë. Në fund në shtratin e vdekjes u hidhërua nga ideja që  askush nuk e kishte dashur për burrërinë e tij por për lekët që ai kishte. Dhe ky njeri budalla vdiq duke thirrur “Po vij nëna ime”.

Njeriu duhet të punojë me veten për të kuptuar që nuk është kjo ajo që ne mund të bëjmë si qenie njerëzore. Njëherë rashë në dashuri me një vajzë të re por kuptova që më mashtronte. E ndoqa dhe e kapa me një tjetër dhe kur i kërkova asaj shpjegime më tha: Me ty është dashuri kurse me atë është thjesht seks! Një mënyrë tjetër për të ndalur rrjedhjen e energjisë është përdorimi i gjesteve që kundërshtojnë dhe heqin fiksimin e vëmendjes tonë. Ne e kemi jetën një dhuratë kozmike dhe është privilegji ynë të reflektojmë me një lloj distance.